Ronda van de Romerweide

RONDA VAN DE ROMERWEIDE

2-7-2000   †19-11-2013

Ronda kwam uit het eerste nest dat binnen onze kennel gefokt is. Uiteraard geeft dit haar een nog specialere plaats. Met haar heb ik veel gedaan. Ze heeft gehoorzaamheid gedaan op G&G niveau, maar ook breitensport op VK1 niveau. Zij zou het eerste zelfgefokte teefje zijn waarmee ik een nest zou fokken, maar een ongeluk zorgde voor een gecompliceerde botbreuk en daardoor kreeg haar zusje Otje eerder een nest.

Deze breuk was niet simpel te zetten en  te gipsen. Er was een operatie noodzakelijk en de hele poot werd uitwendig met pinnen bij elkaar gehouden. Reacties op alle pinnen die ingezet waren, zorgden voor een lang genezingsproces. Van de dierenarts had ik te horen gekregen dat ze als ze een half jaar verder zou zijn, ze weer prima kon sporten. Ik kon dat niet geloven. Het belangrijkste voor mij was dat ze in ieder geval hond kon zijn en haar leven niet zou bestaan uit het liggen voor de kachel. Hij heeft gelijk gehad. Ze heeft nadien nog volop gesport.

Ook is ze nog Nederlands Kampioen geworden. Ze werd Beste teef op de clubmatch in 2006, Best of Breed in 2007 op de Winner, Beste teef in de kampioensklasse op de clubmatch in 2009. In 2008 en 2009 is ze naar de Crufts in Engeland geweest.

Zoals de dierenarts me al gezegd had, was het wel mogelijk dat ze op latere leeftijd door artrose toch last zou krijgen van haar poot. Dit gebeurde maar met af en toe wat pijnstilling, redde ze zich prima. Natuurlijk zagen we naarmate de tijd verstreek dat ze ouderdomskwaaltjes kreeg. Ze werd wat kortademiger en was duidelijk wat stijver. In het laatste half jaar heeft ze ook tweemaal een soort tia gehad, waarvan ze eigenlijk wonderbaarlijk herstelde.

De laatste weken ging ze steeds minder eten. Ze wilde bijna niet meer eten en als het wel lukte om haar meer te laten eten, was ze daar de hele avond ziek van. Daardoor hebben we dan ook moeten besluiten om haar te laten gaan. We hadden haar graag langer gehouden, maar dit zou alleen eigenbelang zijn en geen waardig bestaan meer voor mijn geweldige vriendin.

Meisie, ik mis je. Geniet met je vrienden en vriendinnen!