Unique van de Romerweide

UNIQUE VAN DE ROMERWEIDE

04-10-2007    †  11-01-2021

Unique of Urban zoals wij haar noemden, is opgegroeid met haar zus Ursine, Rhea. Urban was inderdaad uniek. Ze was heel knuffelig, maar ook een echte "einzelgänger". Ze heeft nooit echt iets gehad met andere honden. Alleen met Soso heeft ze wel altijd gespeeld. Zelfs toen ze al dertien was. We hebben er met verbazing naar gekeken.

Urban had eigenlijk twee verschillende kanten in haar karakter. Aan de ene kant was ze heel gevoelig en knuffelig, aan de andere kant was ze waakzaam. En tot bijna het einde toe was ze de baas in de roedel.

We hebben met haar één nest gefokt en nadien is het bij haar niet meer gelukt om een nest te fokken. Iets klopte er niet. We hebben haar laten steriliseren en toen veranderde er veel. Ze speelde meer, was vrolijker en werd zelfverzekerder. Sterilisatie was een goede beslissing.

Ze was verder altijd gezond. Pas in het laatste jaar kreeg ze meer problemen. De achterhand werd wat zwakker en ze stond wat moeilijker op. In de laatste maanden leek het erop dat ze een herseninfarct had gehad. Ze kon niet meer opstaan en schudde met de kop. Na enkele uren was dat echter weer voorbij. Helaas kreeg ze nog een tweede herseninfarct en dat betekende het einde. Ze kon niet meer overeind komen. We moesten haar naar buiten dragen om te plassen. We hadden niet veel bedenktijd nodig. Dit had ze niet verdiend. We hebben haar laten inslapen.

Lieve Urban, we missen je nog steeds!!