Onze nesten

N-nest week 1 (23)In deze rubriek vindt u onze nesten. Op dit moment hebben wij zestien nesten Hovawarts gefokt. We zijn begonnen met het fokken van ons eerste nest in 2000.

De eerste vijf nesten zijn afkomstig van de door ons uit Finland geïmporteerde honden, Damirazin Silmäterä en Damirazin Simasuu.

Het zesde nest, het I-nest, hebben we gefokt met Otje van de Romerweide. Zij is een dochter uit het tweede nest van onze blonde Finse teef.

De dochter uit het eerste nest van onze blonde Finse teef, Ronda van de Romerweide, heeft ons het D-nest en het K-nest van de Romerweide gegeven.  

Destin van de Romerweide, een blonde dochter van Ronda van de Romerweide, bracht ons het U-nest, L-nest en A-nest. Tussen het L-nest en A-nest van de Romerweide hebben we nog een T-nest gehad.  De moeder van dit nest is Unique van de Romerweide, zwarte teef uit het U-nest van de Romerweide

Het eerste nest van Arizona van de Romerweide is het N-nest, bestaande uit negen pups. Het J-nest is het laatste nest van Arizona en bestaat uit 8 pups.

 

De beginletter van onze nesten wordt afgeleid van onze kennelnaam en onze teven:

ROMERWEIDE, KULTA (Damirazin Sillmäterä), NARTTU (Damirazin Simasuu), RONDA, OTJE, DESTIN

Met onze verhuizing naar Duitsland, moeten we helaas ook het systeem veranderen mbt de beginletter van het nest. We moeten nu volgens alfabet werken. Dat betekent een P-nest. Dit nest bestond uit 10 pups uit de combinatie Nana x Gambo vom Kreuzberger Hof. Het volgende nest wordt het Q-nest. We hopen dat dit het nest van Jitka zal zijn.