N-nest week 1 (23)Op dit moment hebben wij veertien nesten Hovawarts gefokt. We zijn begonnen met het fokken van ons eerste nest in 2000.

De eerste vijf nesten zijn afkomstig van de door ons uit Finland geïmporteerde honden, Damirazin Silmäterä en Damirazin Simasuu.

Het zesde nest, het I-nest, hebben we gefokt met Otje van de Romerweide. Zij is een dochter uit het tweede nest van onze blonde Finse teef.

De dochter uit het eerste nest van onze blonde Finse teef, Ronda van de Romerweide, heeft ons het D-nest en het K-nest van de Romerweide gegeven.  

Destin van de Romerweide, blonde dochter uit het D-nest van Ronda van de Romerweide, bracht ons het U-nest, L-nest en A-nest. Tussen het L-nest en A-nest van de Romerweide, heeft Unique van de Romerweide, zwarte teef uit het U-nest van de Romerweide, ons nog het T-nest bestaande uit tien pups gegeven. 

Het eerste nest van Arizona van de Romerweide is het N-nest, bestaande uit negen pups. Het J-nest is het laatste nest van Arizona en bestaat uit 8 pups.

 

De beginletter van onze nesten wordt afgeleid van onze kennelnaam en onze teven:

ROMERWEIDE, KULTA (Damirazin Sillmäterä), NARTTU (Damirazin Simasuu), RONDA, OTJE, DESTIN