S-nest week 7

Hoe gaat het met het S-nest week 7 ? Deze week was een drukke week, met behoorlijk wat afspraken. Uiteraard de gebruikelijke puppybezoeken, maar deze week is ook de afvaardiging van de Hovawart Rasvereniging Nederland geweest om de nestcontrole uit te voeren. Hierbij worden de pups op uiterlijk nagekeken en hiervan hebben we dan een verslag per pup ontvangen. En ook het gedrag wordt dmv een kort gedragstestje bekeken. De bevindingen van het testje worden ook op papier vastgelegd.

Bij het exterieur vond met name Saaga er niet echt veel aan. Wat een rare bedoeling om op tafel te staan. "Dat doe ik normaal ook niet. Ze vond dit erg spannend, maar liet het wel gewoon over zich heen komen. De andere twee maakte het niet zoveel uit. Bij het gedragstestje liet met name de eerste zien dat hij nog niet helemaal wakker was. We hadden echt ons best gedaan om hem goed wakker te maken, maar kennelijk nog niet genoeg. Ze waren ook de hele middag flink aktief geweest. Ja, wat doe je daar aan? Nou niks, laat ze lekker spelen en ontdekken. Alle drie de hondjes waren in orde.

Dan zijn we ook nog met het gezelschap samen met mam naar de dierenarts geweest om te laten nakijken en enten. De kleintjes hebben de praktijk keurig ingezegend en allemaal netjes in de spreekkamer geplast. Op tafel gedroegen ze zich allemaal netjes. Saaga vond het wederom niet heel leuk, maar heeft zich wel keurig na laten kijken en laten inenten. Alle pupjes waren in orde en zijn allemaal voor de eerste keer ingeënt. Over 3 weken zijn ze weer aan de beurt, maar dan mag dat bij de nieuwe eigenaar.

Helaas werd Joki s'avonds na de inenting behoorlijk ziek. Ze liep te piepen, gaf over en had verhoging. Dit hadden we nog nooit eerder meegemaakt met haar. Of het aan de inenting lag of dat ze wellicht toch iets te pakken heeft gehad wat ze beter niet kon hebben, we weten het niet. Dus maar even rustig aan gedaan met voeren. Daags na de enting heeft ze nog één keer overgegeven en daarna niet meer. Ze leek geen pijn meer te hebben en ook geen koorts. Maar voor ons was dit wel reden om haar even bij de pups weg te houden. Niet dat we straks ook zieke pups hebben.

Film 1

Film 2