Ronda van de Romerweide

Ronda van de RomerweideRonda van de Romerweide januari 2007Onze hovawart Ronda van de Romerweide is de eerste teef uit onze eigen lijn, die we zelf hebben gehouden. Ronda van de Romerweide is een pittige tante van karakter, maar ook vriendelijk. Zij is een hond die graag werkt. Ze heeft altijd in de gehoorzaamheid en breitensport haar hart opgehaald. 

In maart 2003 heeft Ronda van de Romerweide haar MAG-test gehaald. Haar heupen zijn beoordeeld met HD-A en ze was volgens het ECVO-oogonderzoek vrij van erfelijke oogafwijkingen.  

De planning was om met Ronda van de Romerweide in het najaar van 2003 haar eerste nest te fokken, maar een ongeluk gooide helaas roet in het eten. Ronda van de Romerweide heeft eind september 2003 een gecompliceerde botbreuk opgelopen en ze werd twee weken later loops. Deze loopsheid moesten we dus voorbij laten gaan. Echter in de zomer van 2004 hebben we Ronda kunnen laten dekken. 

Ronda van de Romerweide heeft de volgende nesten gebracht, D-nest en K-nest. Uit deze nesten zijn diverse honden naar het buitenland gegaan. 

Op de Clubmatch van de HCN 2006 werd Ronda van de Romerweide beste teef van de clubmatch.

Ze moest hierbij de strijd aangaan met  Willow van de Romerweide. Ronda van de Romerweide werd de beste teef en Willow van de Romerweide de reserve beste teef van de clubmatch. De vader van Willow van de Romerweide, Nederlands Kampioen Biko van de Bremmerstee, konden we niet achter ons laten. 

In november 2007 zijn we naar de Winner geweest met Ronda. Ze werd daar beste teef en tevens beste van het ras. Ze heeft hier dan ook een kwalificatie binnengehaald voor de Crufts. 

In maart 2008 zijn we met haar naar de Crufts geweest. Een hele belevenis om voor de eerste keer met de hond naar Engeland te gaan. Ik was zelf erg zenuwachtig. Iets dat natuurlijk altijd ook aan de hond te merken is. Ronda showde dan ook niet zo als we gewend zijn van haar. Ze wist echter wel de tweede plaats in haar klasse, de open klasse te behalen. Hiermee heeft ze zich gekwalificeerd voor Crufts 2009. Wellicht dat we toch nog terug gaan. 

In maart 2009 konden we het niet laten om nog een keer naar de Crufts te gaan en hier natuurlijk ook weer haar kleinkind Ursine van de Romerweide te ontmoeten. Ik had Ronda van de Romerweide ingeschreven in de open klasse, achteraf gezien was veteranenklas wellicht beter geweest. Onze dame begint langzaam aan op leeftijd te komen en dit zie je terug in de ring. Desalniettemin waren we tevreden met een derde plaats in de open klasse. Hiermee is ze weer gekwalificeerd voor volgend jaar. 

Ronda van de Romerweide beste veteraanIn september 2009 werd Ronda van de Romerweide beste in de kampioensklasse op de clubmatch van de HCN. Haar zus Rosenna van de Romerweide werd beste in de fokkersklasse die dag en werd daarmee tevens de beste Veteraan. Iets waar we heel trots op zijn. 

In september 2010 werd Ronda van de Romerweide beste Veteraan op de clubmatch van de HCN. We zijn trots dat we nu een tweede vermelding voor beste Veteraan binnen hebben.