S-nest week 6

Hoe gaat het nu met het S-nest week 6. Ze groeien als kool. Eind van de week is de eerste over de 6 kilo heen. Echt geweldig. Het weer was deze week duidelijk minder fijn voor ze. Het was simpelweg te warm. Maar ze weten heel goed wanneer ze zich rustig moeten houden, dus dat was deze week vooral de hele dag siësta houden. Behalve siësta houden, kregen we natuurlijk ook volop bezoek en de chipster is geweest. Dus nu is helemaal definitief dat het lichte meisje Soso Suomesta heet en de donkere Saaga Kesävalon. Het chippen verliep prima, uiteraard hadden we er eentje bijzitten die nog een klein piepje moest geven.  Dat was onze Syn Tiswy. Maar ook dat stelde niet heel veel voor.

Inmiddels hebben de pups bandjes om gekregen. Niet omdat ik ze niet uit elkaar kan houden, maar om ze toch een beetje te wennen aan een bandje. In het begin werd er veel gekrabbeld, maar dat was al best snel voorbij. We hebben dan ook deze week met iedere pup een klein stukje aan de lijn gelopen. Ze deden dat boven verwachting. Mama is ze nog steeds niet zat. Ze begint ze nu ook meer als hondjes te zien en speelt ook met ze.

Voor volgende week hebben we uiteraard de nestcontrole door de Hovawart Rasvereniging Nederland en de controle en inenting door de dierenarts op het programma staan. Dus dat wordt weer een spannend weekje. Meer voor mij als voor de pups, want de pups vinden eigenlijk alles prima. Ze zijn zo relaxed, daar hebben ze duidelijk wat van mama meegekregen.

Filmpje