R nest week 1

R nest week 1 met Nana van de RomerweideHet is zover. Het R nest week 1 is begonnen.

11 april 2023 werd ik s'morgens vroeg wakker gemaakt. Nana werd onrustig. De temperatuur op de avond ervoor, had me al een idee gegeven dat het niet meer lang kon duren totdat de bevalling zou beginnen.

Ze hijgt, graaft en is duidelijk onrustig, maar er waren nog geen weeën. Tegen 3.30 uur zag ik de eerste vruchtblaas, maar nog altijd geen weeën. Pas om 6 uur hebben Nana en ik de eerste reu eruit gekregen. De geboorte was niet eenvoudig. Nadien ging het gelukkig wat gemakkelijker, maar Nana had veel van haar krachten gebruikt voor nummer 1 en was duidelijk moe. Om 8 uur kwam nr. 4 op de wereld. Totaal 2 reuen en 2 teven. Maar de echo had 5 pups getoond en mijn buikgevoel gaf eerder 6 aan. Nana was moe en alle pups lagen heerlijk te drinken. Het lijkt erop dat alles voorbij is, maar het zou ook een pauze kunnen zijn.

Primus von Arminius freut sich über den R Wurf van de Romerweide Tegen 11 uur toen we even naar buiten gingen, was Nana toch weer een beetje aan het persen. Dan toch maar naar de dierenarts en een bevestiging krijgen of ze leeg is. Mijn gevoel werd bevestigd. Er zaten nog 2 pups in. En nog beter, ze leven allebei en hebben een krachtige hartslag. Na uitgebreid onderzoek van Nana hebben we besloten de weeën toch nog een keer op te wekken.

Thuis aangekomen, hadden we binnen 3 kwartier nog twee gezonde pups erbij. Totaal hebben we 3 zwartblonde teven en 3 zwartblonde reuen. We zijn er erg blij mee en ook papa Primus von Arminius is blij, zoals je ziet.

FOTOGALERIJ WEEK 1

VIDEO 1

VIDEO 2

VIDEO 3