Air Force Bohaemic (Roepnaam Tiswa)

Air Force Bohaemic

Air Force Bohaemic (Tiswa) is geboren in Tsjechië op 26 januari 2014. Hij is zwartblond en heeft een behoorlijke vacht en een zeer eigen en onafhankelijk karakter.  Tiswa is een sociale, gereserveerde, werklustige hond met een portie buitdrift. Hij is zeer baasgericht, maar verdedigt huis en haard prima als de baas afwezig is. 

Alle gezondheidsonderzoeken van hem zijn in orde. Hij heeft een HD-A, is vrij van oogafwijkingen volgens het ECVO oogonderzoek.  Bij een officieel hartonderzoek werden geen afwijkingen vastgesteld.

In oktober 2015 heeft hij zijn fokgeschiktheidskeuring bij de Hovawart Rasvereniging Nederland doorstaan. Hij heeft zijn eerste nest binnen onze eigen kennel gehad. Het J-nest van de Romerweide is ontstaan uit de combinatie Air Force Bohaemic x Arizona van de Romerweide. In het buitenland heeft hij op dit moment nog geen nesten. Het tweede nest van Air Force Bohaemic is geweest in combinatie met Hayaklause Marilyn.

Ook op showgebied heeft Air Force Bohaemic zijn sporen al verdiend. Hij werd in 2016  en 2018 VDH Europasieger in Dortmund. Ook werd hij Nederlands Kampioen, mede dankzij zijn goede prestatie op de kampioenschapsclubmatch van de HRN, waar hij Best in Show werd. Hij werd Clubwinnaar bij de Hovawart Club Great Britain in 2016. En inmiddels is hij ook Luxemburgs Kampioen, Duits Kampioen RZV, Duits Kampioen VDH en Internationaal Kampioen. Bij de IHF-clubshow van de Belgische Hovawart Club 2019 werd hij beste reu.