Unique van de Romerweide (Roepnaam Urban)

Unique van de Romerweide 2015 kopUnique van de Romerweide (Urban) is een zwarte dochter van Destin. Ze is geboren op 4 oktober 2007. Ze heeft erg veel weg van haar moeder in haar karakter. Ze is een erg vrolijke en aktieve hond. Ze heeft wel aanzienlijk meer pit binnen haar eigen roedel, maar met vreemde honden is ze erg sociaal. Unique is een erg leergierige hond en is graag bezig. Hoewel knuffelen zeker wel haar ding is. Ze traint in de gehoorzaamheid en breitensport.

Op 8 november is Urban naar de MAG-test geweest. Ik vind dit altijd een spannend moment, hoewel ik voor de eerste keer eens niet zenuwachtig was. Ze deed de onderdelen samen met mij prima. De onderdelen alleen vond ze wel wat spannender, maar ze legde ze voldoende af. Dus is ze geslaagd voor de MAG-test. Ik ben erg trots want ze is tenslotte pas twee jaar oud terwijl de anderen allemaal ouder waren.

Unique van de Romerweide in de sneeuw 2015Ook in de showring laat ze zich goed zien. Ze liep al verschillende keren uitmuntend en werd in 2012 Best in Show op de IHF Clubmatch in Groot-Brittanië.

In 2014 werd Urban reserve beste teef bij de Holland Cup Amsterdam en ze werd tweede in de open klasse op de Winner 2014. Verder behaalde ze een BOB op de  kerstshow in  Cuijk.

In oktober 2014 heeft ze haar gedragstest bij de Hovawart Rasvereniging Nederland doorstaan.

In oktober 2015 deed ze haar prestatie van 2012 in Groot-Brittanië nog even over. Ze werd wederom Best in Show op de Clubmatch van de Hovawart Club Great Britain. Door haar goede prestaties aan het eind van 2015 in de show, is Urban in december 2015 Veteranenkampioen geworden. Tevens is ze Nederlands Kampioen.

Unique van de Romerweide is de moeder van het T-nest.