Nana van de Romerweide

Nana van de Romerweide standNana van de Romerweide is een zwartblonde dochter van Arizona van de Romerweide. Haar vader is de blonde Bendix vom Tüfelsland. Ze is geboren in 12 november 2015. Nana heeft een eigen karaktertje en past wat dat betreft erg goed bij de jongsten in onze roedel.  T.o.v. honden is ze wel van het bazige type.

Nana heeft een HD uitslag A en heeft op 11 maart 2018 met vlag en wimpel de gedragstest van de Hovawart Rasvereniging Nederland (HRN) doorstaan en daar duidelijk haar werklust laten zien. Ook de ECVO ogentest heeft ze gehad en hier kwam uit dat ze vrij is van erfelijke oogafwijkingen. Ze voldoet hiermee dus aan alle vereisten zoals gesteld door de HRN en kan daardoor ingezet worden in Nederland.

Nana van de RomerweideOmdat wij verhuisd zijn naar Duitsland, moest ze ook daar al haar testen doorstaan om ingezet te kunnen worden in de fokkerij. In september 2019 heeft ze de eerste ZTP in Gummersbach behaald en in augustus 2020 in Tauberbischofsheim. Ook in Duitsland kreeg ze een HD-beoordeling A. En met een goede oogtest, mochten we haar dan ook in Duitsland inzetten.

We fokken in Duitsland volgens de reglementen van de RZV. In 2021 heeft Nana haar eerste nest gehad, het P nest. Vader van het P-nest is de zwartblonde Gambo vom Kreuzberger Hof . We hebben uit deze combinatie tien geweldige pups gehad, 7 zwartblonde en 3 blonde.

In 2023 hopen we nog een laatste nest te fokken met Nana. Wil je graag meer weten over de vader voor dit nest, kijk dan hier.