S-nest week 3

Hoe gaat het nu met het S-nest week 3? Ze doen het goed. We zijn deze week begonnen met een wormkuur. Ze hebben wormkuur gehad dmv een pasta. Meestal geeft dat erg vieze koppies bij de puppies, maar dit gezelschap slikte het probleemloos door. Soms zie je na de wormkuur wat diarreeklachten, maar ook daar hadden ze geen last van. Dus de eerste kuur zit erin.

Deze week een aantal erg warme dagen gehad. Zowel  de pups als moeder zat niet veel leven in. Maar dat is geen probleem. We zijn er blij mee. Kennelijk weten ze dat als het erg heet is, je rustig aan moet doen. Dat voorkomt alleen maar veel problemen. Ze zijn allemaal flink gegroeid en vooral onze donkerblonde blijft een echt dik propje. We hebben met argusogen zitten kijken of ze allemaal op de been komen, maar gelukkig daarmee geen problemen. Ze hebben deze week de eerste stapjes gezet, wel nog steeds binnen de kist. Ze kijken wel regelmatig over het randje. Maar ja, als de melkfabriek elke keer terugkomt in de kist, hebben de kleintjes weinig reden om zich naar buiten te verplaatsen. Met name het reutje lijkt in dat opzicht wel op zijn vader. Hij wil koste wat het kost zijn eigen willetje doorzetten. Gaat het niet naar zijn zin, dan laat hij dat duidelijk horen.

Op dit moment is het vooral nog veel eten, slapen. En dat is goed, want zo kunnen ze goed groeien.

Mama gaat wel vaker buiten de kist liggen, maar zodra er gepiept wordt is ze paraat en met name Tiswa is nog steeds niet erg welkom om zijn kroost te bekijken. Dat Joki meer buiten de kist gaat liggen is zeker wel begrijpelijk. De tandjes beginnen door te komen, dus daar zal ze vast niet altijd vrolijk van worden. Maar het welzijn van haar puppies gaat haar toch duidelijk voor haar eigen welzijn. Dus bij het minste geringste is ze paraat.

Filmpje