Week 1

N-nest week 1 (16)N-nest week 1 (8)Wat gebeurt er met het N-nest week 1

Op 11 november werd Arizona van de Romerweide s'morgens onrustig. En we hadden al gezegd dat het wel heel grappig zou zijn als er op 11-11 ook 11 pups geboren zouden worden. Dus de spanning stijgt. Phoenix is de hele dag onrustig, maar er gebeurt uiteindelijk niks. Ook in de nacht was ze onrustig, maar nog steeds niks. 12 november om 8.45 uur breken de vliezen. Nu kan het niet lang meer duren. Rond 11 uur eindelijk iets gezien wat op een perswee leek, maar het zette nog niet echt door.

N-nest week 1 (10)Dan net voor half twee komt nr 1, een blonde reu, dan na een half uurtje nr 2, vervolgens binnen een half uurtje nr 3 en 4. Om half vier kwam nr 6 en zo hadden we zes blondjes. De eigenaresse van Bendix maakte zich al zorgen dat er alleen maar blond zou komen. Maar toen kwamen de zwartblondjes, 3 stuks, 1 reu en 2 teven. Bij de blondjes hadden we 4 reuen en 2 teven. Een prachtig aantal van negen pups. Alle pups hebben een mooi gewicht, dus we waren tevreden. We konden toen nog niet weten dat de eerste week niet van een leien dakje zou gaan.

Klik hier voor alle foto's van week 1

N-nest week 1 (22)

Tweede deel week 1

De pups komen niet goed aan, mam is onrustig en heeft weinig melk en ook de pups zijn onrustig. We hebben moeten besluiten om naast de melk van Arizona nog wat te gaan flessen. Ik kan je vertellen daar worden de pups ook niet blij van. Er gaat niets boven de tepel van mama. Onze kleinste telg Nissa kwam weer aan, wat een verademing. Ondertussen regelmatig de dierenarts op bezoek om mam en pups mee in de gaten te houden. De melk wil nog niet echt op gang komen bij mam, dus hier wordt door ons en dierenarts hard aan gewerkt.

Tot overmaat van ramp wil mam ook niet echt lekker eten. Dus koken voor mevrouw. Ondertussen verder met aanleggen van Nissa, want flessen wil ze niet. En jawel ze pakt de draad weer op. Helaas was dit de opleving voor het einde. Het meisje heeft de strijd verloren. We zijn erg verdrietig, maar natuur laat zich nou eenmaal niet dwingen.

Na wat hulp mbv homeopathie lijkt mam ineens de draad op te pakken. Ze komt tot rust, sjouwt niet meer met pups en nestelt ook minder. Ze kan rust vinden om af en toe even niet bij de pups te liggen en ze kwispelt weer. Ze wil weer knuffelen en begint ook weer brokken te eten. De pups beginnen meer aan te komen en er komen heerlijke genotsgeluidjes van de pups uit de kist. Pfffff..... We lijken op de goede weg.