S-nest week 5

Hoe gaat het  met het S-nest week 5 ? Nou onze blonde dame, Saaga is zonder problemen aan de brokken begonnen, ook Saxon vindt het droogvoer prima. Soso vindt de melk bij mama veel lekkerder en als ze dan een brokje in haar bek heeft, doet ze alsof ze vergiftigd wordt en begint met haar pootje te wrijven om het brokje eruit te werken. Dus bij haar zijn we eerst eens aan de slag gegaan met geweekte brokjes. Dat ze extra bijgevoerd krijgen, zien we gelijk. Ze groeien als kool en wegen aan het eind van deze week al bijna 5 kilo. Gedurende deze week heeft Saxon zijn donkerblonde zus al ingehaald qua gewicht.

De pups zijn aardig op zichzelf en liggen vaak een beetje verspreid door de ruimte. Ze hoeven ook niet persé bij mama te liggen. En dat vindt Joki ook geen probleem, hoewel pottekijkende honden nog steeds niet door haar worden gewaardeerd. Het is een heel relaxt nest. Alleen laat de reu regelmatig van zich horen als het niet naar zijn zin gaat. Hij vindt het niks als hij niet kan gaan en staan waar hij wil. Helaas moeten we hem teleurstellen, want ook hij zal zich aan moeten passen.

Hoewel de pups nu bijgevoerd krijgen, genieten ze ook nog regelmatig van de melk als toetje en we moeten Joki dus nog altijd stevig bijvoeren. Wat haar betreft nog lang niet genoeg. Het liefst eet ze een hele zak leeg, dus altijd opletten dat ze niet bij het voer kan. De pups komen nu ook buiten en om eerlijk te zijn, vinden ze dat helemaal niet per definitie fijner. We hopen dat de pups de komende weken meer naar buiten kunnen, zodat ze ook daar meer kunnen gaan ontdekken.

Film 1

Film 2