Week 1

Wat gebeurt er met het T-nest week 1.

Op 11 mei om 20.00 uur werd de eerste pup van het T-nest geboren. Het is een zwart-blonde teef. Tot 24.00 uur kwamen er in totaal acht pups. Een mooi nest, maar tegen 2.00 uur werd ik verrast door nog een pup. Net als het nest van haar moeder, had Unique van de Romerweide ook negen pups. Ik was erg trots, maar om 4.00 uur kwam er nog een pup. Daar bleef het dan bij. We zijn erg blij met het nest. Unique was erg vermoeid na de bevalling. Ze lag dan ook al vanaf eind van die ochtend te hijgen en toen kwamen er bij de bevalling ook nog eens drie hondjes in stuitligging uit, waaronder de dikste reu van zo’n 700 gram.

T-nest van de Romerweide week 1 (1) T-nest van de Romerweide week 1 (4)

De gewichten van de pups zaten woensdag tussen 470 en 720 gram. De meeste pups zijn tussen de 500 en 600 gram. Ze doen het prima en moeder Unique van de Romerweide ook.

T-nest van de Romerweide week 1 (2)De pupjes groeien goed. De gewichten varieren zondag al tussen 630 en 870 gram. De blonde reu die het zwaarste was, is dit nog steeds. Het zwarte teefje is nog een van de lichtste, maar ze doet het prima. Ze zal wel een beetje op haar moeder lijken, die ook niet zo zwaar is.
De pupjes groeien goed. De gewichten varieren zondag al tussen 630 en 870 gram. De blonde reu die het zwaarste was, is dit nog steeds. Het zwarte teefje is nog een van de lichtste, maar ze doet het prima. Ze zal wel een beetje op haar moeder lijken. Die is ook niet zwaar.

Unique zorgt dat ze ook regelmatig even rust heeft en laat de pupjes dan lekker even achter in de kist. Verder gaat ze ook weer vol plezier met de andere honden mee een rondje maken. We maken natuurlijk maar een kort rondje.