S-nest week 1

Het S-nest week 1

Redelijk volgens verwachting werd op 21 mei 2019 ons S-nest geboren. In de vroege ochtend rond 5 uur werd ik wakker geblaft. Een reden om te gaan kijken. Joki was onrustig. Ze was veel aan het hijgen, kon haar draai niet vinden. Er leek een vlies gebroken te zijn. Net buiten de kist lag een behoorlijke natte plek. Ondanks het vele hijgen en af en toe het graven, leek ze er nog niet klaar voor. Het leek dus nog een loos alarm. Rond half zeven nog niet echt ontsluiting. De onrust blijft. We houden het in de gaten.

Uiteindelijk rond 10.30 komt er dan toch een pupje, een zwartblonde reu. Bijna twee uur later komt nummer twee, een blonde teef. En nog een uur later komt er nog een flinke pup van bijna 600 gram, ook een blonde teef. Ze is wat donkerder van kleur als de andere. Vol verwachting klopt ons hart. Op de echo hadden we het idee dat we 4 pups gezien hadden. Maar het blijft altijd moeilijk om uit de echo het aantal te halen. Maar nee, er komt geen pup meer. Het blijft bij deze drie. Alle drie de pups zijn in superconditie, net als moeder. Gezien het feit dat Joki al bijna een week melk had, lijken er qua voeding geen problemen te zijn. Het begin is gemaakt met het S-nest week 1.

De voeding is zeker geen probleem. De pups groeien als kool en moeder is zeer zorgzaam. Het is een genot om de pups te horen drinken!

Filmpje