S-nest week 2

Wat gebeurt er met het S-nest week 2 ? Ze doen het goed. Ze zijn heel goed gegroeid. De geboortegewichten zijn inmiddels allemaal verdubbeld. Ze zijn tevreden en ook bijna de hele dag en nacht aan het drinken. En Joki, onze topmama, doet haar best om aan de wensen van haar klein grut tegemoet te komen. Ze legt zich elke keer met de grootste zorg en liefde neer, zodat ze weer kunnen drinken. De donkerblonde dame is een echte vreetbeer. Ze weet haarfijn welke tepel de best is. En als er dan niet veel meer komt, kruipt ze lekker naar de volgende tepel. Zodra één van de pups apart ligt van mam en de anderen, dan laat deze zeker van zich horen. Mama wordt dan erg onrustig en probeert de pup de goede kant uit te leiden.

Deze week heeft ook Arizona van de Romerweide een kans gezien om even kennis te maken met de gezinsuitbreiding. Uiteraard moet dit wel gebeuren als mama Joki niet aanwezig is, want zij duldt nog geen andere honden in de buurt van haar pups. Hoewel ze de andere dames wel laat kijken van achter het hek, mag Tiswa absoluut geen interesse tonen voor zijn kinderen, want hij wordt dan behoorlijk door onze Hayaklause Marilyn afgesnauwd.

De namen van de pups zijn inmiddels ook bekend. Ze lijken wel van adel. De reu heeft maar liefst 3 namen voor zijn kennelnaam en de dames hebben ook beiden een dubbele naam. De reu heet Saxon (=van Duitse komaf) Syn Tiswy (=zoon van Tiswa in het Tsjechisch). Dan hebben we voor één teef de naam Soso Suomesta (=afkomstig van Finland in het Fins). En dan hebben we nog één teef genaamd Saaga Kesävalon (=verhaal van het zomerlicht in het Fins). Dus ze zijn maar met zijn drieën, maar hebben wel namen voor maar liefst zeven!!

Tegen het einde van de week gaan voorzichtig aan de oogjes open. Dit viel gelijk op door de manier van voortbewegen. Je ziet ze aan de eerste ontdekkingstocht beginnen. Zo leuk. We kijken er naar uit dat ze gaan stappen. Ze zijn behoorlijk rond en gezond, dus het kon wel echt waggelen worden.

Filmpje