Momenteel inzetbaar binnen onze kennel Jitka van de RomerweideMomenteel inzetbaar binnen mijn kennel

Momenteel inzetbaar binnen mijn kennel zijn de volgende honden: Nana van de Romerweide en Jitka van de Romerweide. Beide teven hebben de ZTP bij de Rassezuchtverein für Hovawarthunde doorstaan. Ook beschikken deze honden over correcte gezondheidsuitslagen mbt heupen en ogen. Buiten de ZTP in Duitsland hebben, deze dames ook de fokgeschiktheidskeuring bij de HRN in Nederland doorstaan. En zij hebben beiden een HD-A uitslag in Nederland.

Dekreu Air Force Bohaemic, Tiswa, wordt als dekreu ingezet in Nederland via de  Hovawart Rasvereniging Nederland (HRN)  We hebben hem uit Tsjechië geimporteerd. Buiten een HD-A uitslag in Nederland en in Duitsland, heeft hij ook een hartonderzoek gehad. Uit dit hartonderzoek zijn geen problemen naar voren gekomen. Hij heeft twee nesten in Nederland gehad. Ik hoop dat buiten Jitka, ook zijn andere dochter Soso in de fokkerij kan worden ingezet in de toekomst.

Mijn teven die momenteel inzetbaar binnen mijn kennel zijn, zijn goedgekeurd door de RZV. Zij hebben dus de ZTP doorstaan, een oogonderzoek zonder afwijkingen en een HD-beoordeling A. Ik vind gezondheid erg belangrijk. Maar ik vinden het vooral ook belangrijk dat mijn honden sociaal zijn. Mijn honden wonen bij ons in huis. Ik train met ze, ga naar shows en we wandelen samen. Ze begeleiden mij ook bv bij het doen van inkopen of vakantie. Sociaal gedrag is dus absoluut noodzaak. Ik probeer hiermee, als fokker een goed begin te maken, maar de nieuwe eigenaren moeten hier mee verder gaan. Want samen met de hond op stap is nog veel leuker als alleen. Ik nodig u dan ook graag uit om mijn honden live te ervaren. Neem hierover wel van tevoren even contact op.