TOSHI VAN DE ROMERWEIDE

11-05-2010    † 04-04-2014

Begin zomer 2013 werd ik door de Anja gebeld dat Quinty zoals Toshi genoemd werd, al geruime tijd last had van oorontsteking en dat het zich eigenlijk niet wilde verbeteren. Op Anja's verzoek ben ik mee geweest naar haar dierenarts, maar hier kwamen we na enkele weken nog steeds niet echt verder. Duidelijk werd wel dat het behandelen van de oren voor Quinty een zeer pijnlijke zaak was. De dierenarts wilde Quinty doorverwijzen naar een KNO arts. Op aanraden van een bekende, is er verder onderzoek gedaan in de universiteitskliniek Giessen (Duitsland). Ook daar kwamen ze niet echt verder en het advies werd MRI-scan. De dierenartsen waren bang voor een tumor in het middenoor. Het vermoeden bleek waarheid.

De wereld stortte in.

Anja pakte de draad weer op en heeft alles op alles gezet om Quinty te helpen. Alle kweken die eerder in Giessen gemaakt zijn, zijn doorgestuurd naar de universiteitskliniek Utrecht, afdeling Oncologie. Ook hier helaas geen sprankje hoop meer. Het was een kankersoort die eigenlijk met chemo ook niet te bestrijden was. Prognose was slecht. Haar einde zou waarschijnlijk zichtbaar worden door evenwichtsstoornissen. Op 4 april kreeg ik van Anja te horen dat Quinty die ochtend plotseling gegild had van de pijn en in elkaar gestort was. Hierop hebben Anja en Martin direct de dierenarts gebeld. Ze is kort daarop ingeslapen.

Anja en Martin, wat is het leven oneerlijk! Toch wil ik jullie weer heel hartelijk danken dat jullie zoveel gedaan hebben voor Quinty.