Arizona van de Romerweide (Roepnaam Phoenix)

Arizona van de Romerweide 2015Arizona van de Romerweide 2015 kopArizona van de Romerweide is een zwartblonde dochter van Destin van de Romerweide. Ze is geboren op 27 maart 2011. Ze is een hele uitbundige, maar wel zachtmoedige hond. Alle honden worden door haar open en vriendelijk benadert, maar verstaat prima hondentaal en indien ze niet gewenst is, zal ze zich ook terugtrekken. Naar mensen is ze erg open en enthousiast.

Met Arizona wordt getraind in het speuren, pakwerk, gehoorzaamheid en breitensport. Ze heeft op 11 mei 2013 haar Begleithundprüfung in Duitsland gehaald.

Onze zwartblonde dame heeft op zowel haar MAG-test plus met vlag en wimpel doorstaan als ook de fokgeschiktheidskeuring bij de Hovawart Rasvereniging Nederland. Ze heeft een HD-A en ook officiële oogtest van ECVO is helemaal in orde.

Het showen is niet haar favoriete bezigheid, maar ze heeft wel enkele shows gelopen, daarbij werd ze overwegend met uitmuntend beoordeeld en werd ook regelmatig op de eerste plaats gezet.

We hebben in 2015 met deze dame het N-nest van de Romerweide gefokt. Vader van het N-nest is Bendix vom Tüfelsland. In juni 2017 heeft ze nog een tweede nest gehad, het J-nest van de Romerweide. Vader van het J-nest is Air Force Bohaemic