Hayaklause Marilyn (Roepnaam Joki)

Hayaklause Marilyn jeugdwinster Amsterdam 2015 kleinerHayaklause Marilyn maart 2016

Hayaklause Marilyn, roepnaam Joki, hebben we in mei 2015 naar Nederland gehaald.jZij is geboren op 30 januari 2015. Zij heeft een zwartblonde Fins gefokte moeder en een blond Duits gefokte vader. Onze blonde dame heeft een eigenzinnig karaktertje en bruist van temperament en werklust. We hebben met haar dus echt wat te doen. Ze is nergens bang van en zeer nieuwsgierig. We hebben bewust voor haar gekozen vanwege haar werklust. Ze is dan ook al ijverig aan het speuren en is hierbij soms moeilijk te stoppen.

Op de Winner Amsterdam 2015 heeft ze haar eerste show gelopen met succes. Ze behaalde 1 uitmuntend en werd Jeugdwinster 2015.

Inmiddels heeft ze al verschillende shows mee mogen lopen. Januari 2016 heeft ze deelgenomen aan de show in Eindhoven. Hier behaalde ze een zeer goed.

Op de clubshow van de Hovawart Rasvereniging Nederland in juni 2016 werd ze met 2 uitmuntend in de openklasse. En dat terwijl ze nog geen 18 maanden was.

In Oostenrijk op de clubshow van de Österreichischer Klub der Hovawartfreunde in augustus 2016, behaalde ze ook 2 uitmuntend.

Haar HD-uitslag is HD-A. Ze heeft in middels de fokgeschiktheidskeuring bij de Hovawart Rasvereniging Nederland doorstaan. En ook de ogentest is inmiddels afgerond. We hopen in 2018 een eerste nest van Joki te hebben