Jitka van de Romerweide

JItka van de RomerweideJitka van de Romerweide is een zwartblonde teef uit de combinatie Arizona van de Romerweide en Air Force Bohaemic. Ze is geboren op 17 juni 2017. Krek heeft zeker niet vooraan gestaan bij het uitdelen van de kleuren en heeft dan ook zeer weinig tekening. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat eventuele pups in de toekomst dit ook zo zullen krijgen. Ze heeft ook nestbroers en -zussen die wel de volledige aftekening hebben.

Hoewel ze bij het uitdelen van de kleuren niet vooraan stond, heeft ze wel een aardig portie buitdrift wat ze erg graag Jitka van de Romerweide september 2020gebruikt tijdens het spelen. In haar fanatisme kan dit wel eens een blauw plek opleveren, maar daar storen we ons niet aan. Een andere hovawart eigenschap heeft Krek zeker ook. Ze heeft een enorm goede neus en vind het dan ook heel leuk om tijdens het inkopen doen de baas op te sporen elders in de winkel. Dit doet ze feilloos. Ze loopt exact dezelfde route en vind hem altijd. Jitka is in haar hele karakter een pittige dame en zeker niet altijd dikke vriendinnen met andere teven. Met reuen is ze wel vriendelijk. Naar onbekende mensen is ze terughoudend.

Krek heeft een HD-uitslag A, zowel in Nederland als in Duitsland. Ook bij het ECVO-oogonderzoek kwamen geen problemen naar voren. Krek heeft de eerste ZTP in Dortmund, Duitsland doorstaan. Haar tweede ZTP behaalde ze in september 2023 in Kelkheim. We hebben met haar 1 nest gefokt, het Q-nest